De-Nol - analozi za djelatnu tvar

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Zašto rezervirati preko Uteke?

Na stranici analoga lijeka De-Nol predstavljen je popis jeftinih uvoznih i ruskih nadomjestaka sa sličnim ili sličnim principom utjecaja na tijelo. Novobismol je najjeftiniji analog De-Nol-a, može se kupiti u Moskvi po cijeni od 148 rubalja, rezervacijom u najbližoj ljekarni putem Uteke.

Najbolji analozi De-Nol

De-Nol je uključen u popis antiulkusnih lijekova koji se uspješno koriste za liječenje oštećenja sluznice probavnog sustava. Ako pacijent ima ograničenja u primjeni lijeka ili se tijekom razdoblja liječenja pojave nuspojave, tada se za liječenje koriste analozi De-Nol. Također, zamjene se mogu koristiti ako je cijena osnovnog sredstva previsoka za pacijenta i ako je potrebno pronaći jeftiniji lijek.

 1. De-Nolina čitanja
 2. 1. Vikair
 3. 2. Novobismol
 4. 3. Bijeg
 1. 4. Ulcavis i 5. Ventrisol
 2. 6. Venter
 3. 7. Vikalin
 1. 8. Gaviscon
 2. Značajke uporabe
 3. Zaključak

Glavni aktivni sastojak De-Nol-a je koloidni bizmut-subcitrat. Ova tvar pridonosi stvaranju omotačnog sloja (filma) koji pomaže u zaštiti sluznice probavnog trakta i omogućuje brzo zarastanje oštećenih područja..

De-Nol-ove indikacije

De-Nol-ovi analozi koriste se za liječenje identičnih patologija koje izgledaju ovako:

 • ulcerativne lezije nastale na površini crijevne sluznice i želuca (uključujući upalne procese uzrokovane Helicobacter pylori);
 • gastritis, gastroduodenitis s akutnim tijekom, uključujući one uzrokovane izlaganjem Helicobacter pylori.

Pogledajmo domaće analoge De-Nol-a, koji uključuju:

 • Vikair;
 • Novobismol;
 • Pobjeći.

1. Vikair

Aktivna komponenta ovog analoga De-Nol-a je bizmut-nitrat. Njegova formula također uključuje magnezijev karbonat, natrijev bikarbonat, krkavinu (kora) i kalamus (rizomi).

Vikair je kompleks tvari s adstringentnim i antacidnim učincima. Bizmut-nitrat pridonosi stvaranju sloja koji štiti površine sluznice i ublažava upale, a također pomaže brzoj regeneraciji. Derivati ​​magnezija i natrija smanjuju kiselost soka od hrane, a kalamus i krkavina blagi su laksativi.

Ovaj analog De-Nol proizvodi se u obliku tableta i njegova shema primjene izgleda ovako: analogni pripravak treba uzimati 60 - 90 minuta prije jela, od 1 do 2 tablete tri puta dnevno. Lijek se mora slomiti i razrijediti s 1/4 šalice prokuhane vode. Trajanje terapije je 30-60 dana. Možda imenovanje drugog tečaja nakon pauze.

Vikair proizvodi farmaceutska tvrtka PFK Obnovlenie u Rusiji.

2. Novobismol

Glavni aktivni sastojak ovog analoga De-Nol-a je bizmut-trikalij-dicitrat, koji ima antiulkusna i gastroprotektivna svojstva. Tvoreći poseban film na sluznici probavnog trakta, lijek štiti oštećena područja od utjecaja soka hrane, omogućujući im tako brzu regeneraciju. Ova zamjena za De-Nol potiče nakupljanje proteina koji potiče rast stanica i ubrzava regeneraciju zahvaćenog područja, a također inhibira aktivnost pepsina i pepsinogena.

Analogni lijek treba uzimati oralno, 30 minuta prije jela..

Pacijentima starijim od 12 godina propisana je 1 tableta četiri puta dnevno..

Djeca od 8 do 12 godina trebaju uzimati 1 tabletu dva puta dnevno.

Za male pacijente od 4 do 8 godina, doziranje se izračunava na temelju 8 mg po kilogramu težine. Taj iznos treba podijeliti u dva koraka..

Trajanje terapijskog tečaja s analogom De-Nol-a je od 4 do 8 tjedana.

Novobismol proizvode ruske farmaceutske tvrtke Obolenskoe i Pharmproekt.

3. Bijeg

Escape sadrži isti aktivni sastojak kao i Novobismol - bizmut trikalij-dicitrat. Lijek pokazuje svojstva koja su zajednička svim lijekovima koji pripadaju analognoj skupini De-Nol. Bijeg tvori film na sluznici probavnog trakta, koji štiti oštećenu površinu i omogućuje joj što bržu regeneraciju.

Ovaj analog De-Nol-a treba uzimati oralno, 30 minuta prije jela i ispirati prokuhanom vodom. Kao i svi lijekovi koji sadrže bizmut, i Escape se ne preporučuje uzimati istodobno s drugim lijekovima, kao i mliječnim proizvodima, jer će to zakomplicirati apsorpciju aktivne tvari iz probavnog trakta..

Ako je liječnik propisao da pije Escape umjesto De-Nol-a, tada je doza za pacijente od 12 godina 1 tableta četiri puta dnevno ili 2 tablete dva puta dnevno.

Za djecu od 8 do 12 godina uzimajte jednu tabletu 2 puta dnevno..

Za bebe od 4 do 8 godina, količina lijeka je 8 mg po kg tjelesne težine dnevno.

Trajanje terapije od 4 do 8 tjedana.

Ovaj ruski analog De-Nol-a proizvodi farmaceutska tvrtka OTCPharm.

Uvezene zamjene za De-Nol:

 • Ulcavis;
 • Venter;
 • Ventrisol;
 • Vikalin.

4. Ulcavis i 5. Ventrisol

Ulkavis i Ventrisol neki su od najjeftinijih analoga u ljekarnama. Oba lijeka uključuju aktivnu komponentu u svojoj formuli - derivat bizmuta, koji pomaže stvoriti zaštitu filma na površini sluznice. Zahvaljujući primjeni lijeka dolazi do brze regeneracije ulcerativnih i erozivnih lezija..

Doziranje ova dva analoga De-nola točno ponavlja gore opisani režim liječenja Escape..

Ulkavis proizvodi KRKA u Sloveniji.

Proizvođač Ventrisola je farmaceutska tvornica "CA" u Poljskoj.

6. Venter

Glavni aktivni sastojak ovog analoga De-Nol-a je Sucralfat koji sadrži saharozu sulfat i aluminijev hidroksid. U interakciji s kiselinama u želucu, ova se komponenta pretvara u viskoznu tvar koja obavija sluznicu i sprječava oštećenje već ozlijeđenih područja. Zahvaljujući djelovanju Sucralfatea, erozivne i ulcerozne lezije ožiljavaju se i brže zarastaju..

Analog De-Nol dostupan je u obliku granula, koje se preporučuje uzimati 30-60 minuta prije jela. Vrećicu s lijekom treba otopiti u pola čaše prokuhane vode i popiti.

Za terapiju se obično propisuje uzimanje jedne vrećice granula četiri puta dnevno. Alternativa je konzumaciji dvije vrećice dva puta dnevno..

Za djecu koja su navršila 4 godine, dozvoljeno je koristiti lijek u dozi od t 0,5 do 1 g 4 puta dnevno.

Ovaj analog De-Nol-a proizvode farmakološke tvornice tvrtke KRKA u Sloveniji.

7. Vikalin

Vikalin je analog De-Nol-a i često se propisuje da ga zamijeni.

Glavne komponente ovog sveobuhvatnog alata su:

 • subtitrat bizmuta;
 • magnezijev karblat;
 • kalijev hidrogen karbonat;
 • kora krkavine;
 • rizomi kalamusa;
 • kellin;
 • rutina.

Bizmutov subnitrat (analogno koloidnom bizmutovom subcitratu u De-Nol-u) obavija unutarnju površinu probavnih organa zaštitnim slojem i pomaže u ublažavanju upalnih procesa, kao i brzom zacjeljivanju ozljeda.

Magnezijev karbonat i natrijev bikarbonat smanjuju kiselost sokova hrane i inhibiraju djelovanje enzima koji razgrađuju.

Kellin i kalamus su antispazmodici.

Buckthorn je blagi laksativ.

Tablete Vicalin slomiti su i pomiješati s četvrtinom čaše prokuhane vode. Lijek se mora uzimati oralno, nakon jela, 1 - 2 tablete tri puta dnevno.

Trajanje terapije ovim analogom De-Nol-a je od četiri do 8 tjedana.

Imenovanje ponovljenog tečaja moguće je nakon stanke i pregleda liječnika koji dolazi.

8. Gaviscon

Široka linija lijekova, objedinjena pod imenom Gaviscon, koristi se za liječenje manifestnih i erozivnih lezija probavnog trakta i može djelovati kao analog De-Nol-a.

Glavni aktivni sastojak dvostrukog djelovanja Gaviscona je natrijev alginat, natrijev bikarbonat i kalcijev karbonat.

Kalcijev karbonat i natrijev bikarbonat pomažu neutralizirati kiselost želučanog soka i pomažu u brzom smanjenju negativnih manifestacija čira (žgaravica i probavni poremećaji). Natrijev alginat prekriva sluznicu gastrointestinalnog trakta, sprječavajući ozljede već zahvaćenih područja.

Lijekovi iz serije Gaviscon analogni su lijeku De-Nol i propisani su da ga zamijene u slučaju nuspojava ili kontraindikacija na glavni lijek.

Za pacijente koji su navršili 12 godina, propisuje se 10 do 20 mg (2 do 4 žličice) sredstva, 2 do 4 puta dnevno. Prije uzimanja suspenzije dobro promućkajte..

Čitav popis lijekova Gaviscon proizvodi farmaceutska tvrtka Reckitt Benckiser Healthcare u Velikoj Britaniji..

Značajke uporabe

Prije početka terapije bilo kojim od analoga De-Nol, morate biti sigurni da pacijent nema kontraindikacije za lijek. Inače, terapija može dati negativan rezultat i izazvati ozbiljne posljedice. Kada se premaši terapijska doza, derivati ​​bizmuta mogu izazvati manifestacije zatajenja bubrega koje zahtijevaju poseban tretman. Zato, ako analog De-Nol sadrži bizmut, kršenje funkcionalne aktivnosti bubrega poslužit će kao kontraindikacije za njegovu upotrebu..

Zaključak

Medicinski pripravak De-Nol uspješno se koristi za liječenje ulcerativnih lezija probavnog trakta. Obično bolesnici dobro podnose sredstvo i prilično rijetko uzrokuje nuspojave. Jedan od nedostataka ovog lijeka je visoka cijena. Stoga, ako pacijent ne može kupiti lijek ili ima kontraindikacije, tada se De-Nol može zamijeniti gore navedenim analogima.

Izvori:

Vidal: https://www.vidal.ru/drugs/de-nol__6730
GRLS: https://grls.rosminzdrav.ru/Grls_View_v2.aspx?routingGuid=7696368a-c3a6-4fd8-b73c-69a9af455d51&t=

Pronašli ste grešku? Odaberite ga i pritisnite Ctrl + Enter

De-Nol - analozi

De-nol je antiulkusni lijek koji proizvodi nizozemska tvrtka Astellas Pharma.

Ljekarna prodaje pakiranja od 56 i 112 tableta, po prosječnoj cijeni od 500 i 900 rubalja. Ovaj broj tableta odgovara minimalnoj stopi za djecu i odrasle.

farmakološki učinak

Proizvođač: Astellas Pharma, Nizozemska

Oblik oslobađanja: obložene tablete

Aktivni sastojak: bizmut-trikalij-dicitrat

Sinonimi: Ulcavix, Novobismol, Escape, Vikanol Life

De-Nol je gastroprotektivan i ima adstrigentna i protuupalna svojstva. Dolazi do zgrušavanja proteina, ubija se bakterija Helicobacter pylori, koja uzrokuje čir na želucu. Na površini čira stvara se zaštitni film.

Lijek potiče zacjeljivanje čira i vraća zaštitnu funkciju želučane sluznice.

De-Nol je antibiotik ili nije

De-Nol ne sadrži antibiotike. Baktericidno djelovanje protiv Helicobacter Pylori javlja se lokalno zbog koagulacije proteina.

Indikacije za uporabu De-Nol-a

De-Nol se koristi za razne bolesti gastrointestinalnog trakta:

• čir na želucu i dvanaesniku;

Pogoršanje kroničnog gastritisa i gastroduodenitisa;

Sindrom iritabilnog crijeva;

Proljev s crijevnom dispepsijom.

De-Nol - upute za uporabu

Odrasli uzimaju De-Nol po 1 tabletu 4 puta dnevno. Može se uzimati dva puta dnevno po 2 tablete.

Djeca od 8 do 12 godina uzimaju 1 tabletu 2 puta dnevno. Od 4 do 8 godina, dozu treba izračunati na temelju 8 mg na 1 kg tjelesne težine dnevno, podijeljeno u 2 doze.

1 tableta lijeka sadrži 120 mg aktivnog sastojka.

Tijek liječenja je 4-8 tjedana.

Pakiranje 112 tableta namijenjeno je točno 4 tjedna prijema za odraslu osobu. 56 tableta minimalni je tijek liječenja za djecu od 8 do 12 godina.

Kako uzimati De-Nol - prije ili poslije jela

De-Nol se uzima pola sata prije jela i noću, prije spavanja.

I unutar 30 minuta prije i nakon uzimanja, ne trebate koristiti druge lijekove, hranu i piće, jer oni mogu umanjiti učinkovitost lijeka.

De-Nol-ovi analozi

Što može zamijeniti De-Nol, ovisi o dijagnozi i simptomima bolesti. Budući da se lijek ne izdaje na recept, dovoljno je konzultirati se s ljekarnikom ili ljekarnikom o odabiru analoga..

Potencijalne zamjene za De-Nol možemo podijeliti u skupine:

 • sinonimi (Ulkavis ili Novobismol);
 • ostali pripravci bizmuta (Vikair, Vikalin);
 • lijekovi koji smanjuju kiselost u želucu (Ranitidin, Nexium, Rabeprazol, Pariet, Kvamatel);
 • kombinacije s antibioticima (Pilobact, Helitrix);
 • antacidi (Almagel, Maalox, Rennie, Fosfalugel);
 • stimulansi gastrointestinalne pokretljivosti (Ganaton, Metoklopramid);
 • antispazmodici (Trimedat, No-Shpa, Dicetel, Duspatalin).

Popis analoga De-Nol s aktivnim sastojcima i cijene mogu se vidjeti u tablici:

AnalognoDjelatna tvarCijena minimalnog tijeka liječenja, trljajte.Zemlja proizvođača
De-NolBizmut-trikalij-dicitrat900Nizozemska
UlcavisBizmut-trikalij-dicitrat700Slovenija
VitridinolBizmut-trikalij-dicitrat500Rusija
NovobismolBizmut-trikalij-dicitrat500Rusija
OmezOmeprazol90Rusija
OmeprazolOmeprazol50Rusija
VenterSukralfate900Slovenija
RebagitRebamipide700Češka Republika
NolpazaPantoprazol300Slovenija
AlmagelAlgeldrat + magnezijev hidroksid220Bugarska
RabeprazolRabeprazol150Rusija
ParietRabeprazol1000Japan / Švicarska
NeksijEsomeprazol250Švedska
GanatonItoprid900Njemačka
ItomedItoprid600Češka Republika
TrimedatTrimebutin500Koreja

Rabeprazol

Proizvođač: North Star, Obolenskoe, Vertex, Rusija.

Oblik otpuštanja: enteričke kapsule ili tablete

Aktivni sastojak: Rabeprazol

Sinonimi: Pariet, Zulbeks, Khairabezol, Noflux, Razo, Ontime, Bereta, Rabelok, Rabiet

Analog rabeprazola inhibitor je protonske pumpe.

Smanjuje izlučivanje želučanog soka inhibiranjem aktivnosti protonske pumpe koja je odgovorna za sintezu klorovodične kiseline u želucu.

Ovaj se lijek najbolje koristi u kombiniranom liječenju s De-Nol-om.

Neksij

Proizvođač: Astra Zeneca, Švedska

Oblik otpuštanja: tablete, pelete i granule za pripremu oralne otopine

Aktivni sastojak: Esomeprazol

Sinonimi: Emanera, Pemozar, Rediomez, Karbiel, Esomeprazol Zentiva

Analogni Nexium također potiskuje funkciju protonske pumpe i smanjuje lučenje kiseline. Njegova prednost u odnosu na druge slične analoge je mogućnost korištenja u obliku suspenzije, što će ubrzati njegov učinak. Tabletu koja se sastoji od mikrogranula možete razrijediti u pola čaše vode.

Analogni Nexium povećat će djelotvornost anti-ulkusa De-Nol-a.

Ganaton

Proizvođač: Abbott, Njemačka

Oblik oslobađanja: obložene tablete

Aktivni sastojak: Itoprid

Sinonimi: Itomed, Itopra

Analog Ganaton potiče pokretljivost probavnog sustava i koristi se kod različitih gastrointestinalnih bolesti za ublažavanje simptoma - nadutosti, anoreksije, žgaravice, bolova u gornjem dijelu trbuha, mučnine i povraćanja.

De-Nol ili Ulkavis - što je bolje

Proizvođač: Krka, Slovenija

Oblik izdanja: tablete

Aktivni sastojak: bizmut-trikalij-dicitrat

Sinonimi: De-Nol, Vitridinol, Novobismol, Escape, Vicanol Life

Ulkavis je slovenski analog lijeka De-Nol u smislu djelatne tvari. Napravljen je od njemačke supstance. Prema pregledima, učinkovitost analoga Ulkavisa nije gora od De-Nol-a.

De-Nol ili Vitridinol - što je bolje

Proizvođač: Velpharm, Rusija

Oblik izdanja: tablete

Aktivni sastojak: bizmut-trikalij-dicitrat

Sinonimi: Ulkavis, De-Nol, Escape, Novobismol, Vikanol Life

Vitridinol - domaći analog De-nola, također se koristi za iste bolesti. Za cijenu - gotovo pola cijene. Napravljeno od domaće supstance.

Novobismol ili De-Nol - što je bolje

Proizvođač: FP Obolenskoe, Rusija

Oblik izdanja: tablete

Aktivni sastojak: bizmut-trikalij-dicitrat

Sinonimi: Ulkavis, De-Nol, Escape, Vitridinol, Vicanol Life

Novobismol je također ekvivalent i analog jeftiniji od De-Nol-a, izrađen je od njemačke ili kineske tvari, recenzije lijeka su pozitivne, govore o visokoj učinkovitosti lijeka.

Poput ostalih ruskih analoga De-Nol-a, Novobismol je mnogo jeftiniji..

Omez ili De-Nol - što je bolje

Proizvođač: dr. Reddis, Indija

Oblik oslobađanja: enteričke kapsule

Djelatna tvar: omeprazol

Sinonimi: Gastrozol, Losek, Zolser, Omizak, Omitox, Ultop

Analog Omez je inhibitor protonske pumpe, odnosno smanjuje lučenje solne kiseline. Koristi se za gastritis i čir na želucu.

Lijekovi djeluju različitim mehanizmima, pa je bolje kombinirati Omez s De-nolom.

Važno je znati da se drugi lijekovi ne mogu uzimati istovremeno s pripravcima bizmuta, pa se postavlja pitanje što treba uzeti ranije - Omez ili De-nol? Prvo biste trebali uzeti Omez, nakon 30 minuta - De-Nol. I tek nakon pola sata uzmite hranu.

Venter ili De-Nol - što je bolje

Proizvođač: Krka, Slovenija

Oblik oslobađanja: obložene tablete

Aktivni sastojak: Sucralfat

Sinonimi: Sukrat, Ulgastran

Zamjena za tablete De-Nol Venter lijek, ulazeći u želudac, razgrađuje se na dvije komponente, od kojih jedna denaturira protein, a druga stvara zaštitnu ljusku. Zajedno promiču zacjeljivanje čira.

Uzmi analog Venter 2 tablete 4 puta dnevno prije jela.

De-Nol ili Omeprazol - što je bolje

Proizvođač: ozon, sinteza, biosinteza, enzim, biljka medicinskih pripravaka Barnaul, Rusija

Oblik oslobađanja: enteričke kapsule

Djelatna tvar: omeprazol

Sinonimi: Gastrozol, Losek, Omez, Zolser, Omizak, Omitox, Romesek, Ultop

Analog omeprazola smanjuje količinu solne kiseline u želucu, ako se uzima zajedno s De-Nolom, oporavak će doći puno brže.

Omeprazol se može kupiti samo na recept, koji će zapisati shemu zajedničke primjene s De-Nol-om.

Rebagit ili De-Nol

Proizvođač: Pro Med Prag, Češka

Oblik izdanja: tablete

Aktivni sastojak: Rebamipid

Sinonimi: Gastrostat, Rebamipid MacLeods

Analogni Rebagit, poput De-Nol, je gastroprotektivno sredstvo, odnosno štiti želučane stanice od štetnih čimbenika i povećava sadržaj sluzi na svojoj površini.

Rebagit se može zamijeniti De-nolom za gastritis i čir na želucu, upotrebljavajući ga 1 tabletu tri puta dnevno. Tijek liječenja je 2-4 tjedna.

De-Nol ili Nolpaza - što je bolje

Proizvođač: Krka, Slovenija

Oblik oslobađanja: enteričke tablete i liofilizat za pripremu otopine za intravensku primjenu

Djelatna tvar: Pantoprazol

Sinonimi: Controlok, Sanpraz, Panum, Puloref

Analog Nolpaza ne samo da smanjuje želučanu kiselost, već također pokazuje antibakterijski učinak protiv Helicobacter pylori i pojačava anti-Helicobacter učinak antibiotika koji se koriste u složenom liječenju čira na želucu.

Nolpazu se može koristiti kao analog tableta De-Nol i u kombinaciji s njim.

Almagel ili De-nol - što je bolje

Proizvođač: Balkanfarma, Bugarska

Oblik oslobađanja: suspenzija za oralnu primjenu

Aktivni sastojak: Algeldrat + magnezijev hidroksid

Sinonimi: Gastracid, Maalox, Gastal Likvo, Alumag

Moguće je zamijeniti De-nol jeftinijim analogom Almagela u slučaju pogoršanja gastritisa i čira na želucu, žgaravice i drugih stanja praćenih visokom kiselošću.

Analogni Almagel ima omotavajući i adsorbirajući učinak, kao i karminativ, antacid i holeretik.

Komponente Almagela neutraliziraju kiselinu i štite sluznicu želuca.

Odgovori na pitanja

 1. De-Nol protiv žgaravice pomaže ili ne?

Kod žgaravice, kada kiselina uđe u jednjak, lijek će djelovati, ali ne brzo. Stoga je u ovoj situaciji bolje koristiti antacide - Almagel, Rennie, Gastal i druge.

 1. De-Nol s pankreatitisom je li moguće ili ne?

Lijek nije kontraindiciran kod pankreatitisa, ali se ne koristi ni za liječenje ove bolesti..

 1. De-Nol s alkoholom je moguć ili ne?

Kada se liječi lijekovima, preporučuje se izuzeće alkohola.

 1. De-Nol na recept ili ne?

Lijek se može slobodno kupiti u ljekarni, ali svakako se trebate posavjetovati s ljekarnikom ili proučiti upute za uporabu De-Nola, jer lijek ima kontraindikacije i nuspojave.

3 analoga De-Nol-a su jeftinija

De-Nol je lijek propisan za čir na želucu ili dvanaesniku tijekom pogoršanja, kao i za liječenje kroničnog gastritisa, gastroduodenitisa u akutnim stadijima i za funkcionalne dispeptičke poremećaje.

Glavna aktivna komponenta lijeka je bizmut trikalij-dicitrat, u svakoj tableti njegova količina iznosi 304,6 mg, što u odnosu na bizmut-oksid iznosi 120 mg. Tablete su pakirane u blistere od po osam komada, koji su pakirani u kartonske kutije od 7 ili 14 komada.

Proizvodi ga u Nizozemskoj Astellas, a cijena mu je kao izvornog europskog lijeka prilično visoka. Stoga potrošači često odabiru domaće analoge De-Nol ili one iz uvoza, ali po pristupačnijoj cijeni..

Pripravci koji sadrže bizmut za gastritis i čir na želucu

Svi pripravci bizmuta koji se koriste u liječenju ovih bolesti dovode do inhibicije razvoja bakterije Helicobacter pylori, štite zahvaćeno područje od iritacije želučanim sokom stvaranjem filma, povećavaju oslobađanje zaštitne želučane sluzi, a također potiču opskrbu krvlju želučane sluznice i povećavaju njegovu otpornost na utjecaj klorovodične kiseline. Vrlo važan čimbenik - pripravci koji sadrže bizmut ne uzrokuju promjene svojstava želučanog soka.

Helicobacter pylori rezistentan je na neke antibiotike, stoga ih se u liječenju čir na želucu uzrokuje ovom bakterijom mora propisivati ​​u kombinacijama i prilično visokim dozama, što dovodi do pojave svih vrsta nuspojava, a željeni učinak nije uvijek postignut. Alternativa u kombiniranoj borbi protiv ove bakterije su lijekovi koji sadrže bizmut, jer zajedno s antibioticima suzbijaju Helicobacter i štite zidove želuca.

Ti se lijekovi gotovo ne apsorbiraju u sustavnu cirkulaciju, što znači da imaju blagi učinak na cijelo tijelo u cjelini, što im omogućuje relativno dugo korištenje (ali ne više od 2 mjeseca zaredom).

Analozi DeNol koji sadrže bizmut trikalij-dicitrat često se propisuju kao dio četverokomponentne intenzivne antibiotske terapije ili za učvršćivanje dobivenog rezultata, sprečavanje recidiva i ubrzanje regeneracije oštećene sluznice želuca ili dvanaesnika. Koriste se ne samo u liječenju čira, već i kod akutnog i kroničnog gastritisa kod odraslih i djece od četvrte godine. Trajanje tijeka terapije, kao i doziranje lijekova, izračunava liječnik za svakog pacijenta pojedinačno, ovisno o tijeku procesa.

Među najpoznatijim i često korištenim analogima izvornog lijeka su Novobismol, Ventrisol, Ulkavis. Ovi lijekovi nisu inferiorni od De-Nol-a po svojim svojstvima i terapijskom učinku, ali istodobno imaju niže troškove, zahvaljujući kojima je mnogim pacijentima dostupan cjelovit tijek liječenja, što osigurava stabilan pozitivan rezultat..

Novobismol - ruski analog De-Nol-a

Ovaj lijek na bazi bizmuta proizvodi ruska tvrtka OBL. Spada u skupinu adstringentnih, premaznih i antacidnih lijekova. To je antiulkusno sredstvo koje djeluje baktericidno protiv mikroorganizma Helicobacter pylori, a djeluje i protuupalno. Lijek se koristi za čir na želucu i crijevima u akutnoj fazi, ovisno o bakterijskoj infekciji, kroničnom gastritisu i akutnom gastroduodenitisu, dispeptičkim poremećajima, sindromu iritabilnog crijeva praćenom proljevom.

Kao potpuni analog, Novobismol uključuje istu količinu glavnog aktivnog sastojka (304,6 mg bizmut-trikalij-dicitrata u svakoj tableti ili 120 mg u obliku bizmut-oksida). No, čak i sa sličnim sastavom, za razliku od originalnog proizvoda, to je lijek na recept, koji može ukazivati ​​na prisutnost bilo kakvih pomoćnih komponenata ili na nedovoljan broj studija.

Oblik oslobađanja lijeka su filmom obložene tablete, pakirane u metalizirane blistere od folije od 8 komada. Mjehurići se pakiraju zajedno s bilješkama u kartonske kutije od sedam ili četrnaest komada (odnosno 56 ili 112 tableta u svakom pakiranju).

Novobismol tablete mogu se propisati djeci od četiri godine i odraslima. Štoviše, u pedijatrijskoj praksi doza se izračunava u skladu s težinom pacijenta (8 mg na 1 kg djetetove težine dnevno). Tijek terapije je od 1 do 2 mjeseca, a tijekom sljedećih osam tjedana ne možete uzimati druge lijekove koji uključuju bizmut.

Usporedbom cjenovne kategorije i utvrđivanjem koji je od sredstava jeftiniji od Novobismol ili De-Nol, ispada da je slično sredstvo pristupačnije od originalnog lijeka otprilike dva puta, i to u pakiranju od 56 i 112 tableta.

Ulkavis - analog De-Nol je jeftiniji

Ovaj lijek, poput originala, pripada antiulkusnim lijekovima i djeluje baktericidno protiv Helicobacter pylori, a djeluje i protuupalno. Smanjuje osjetljivost gastrointestinalne sluznice na utjecaj klorovodične kiseline, raznih enzima, kao i pepsina ili žučnih kiselina.

Ulcavis je potpuni analog lijeka DeNol s obzirom na kvantitativni sadržaj glavne djelatne tvari. Jedna tableta sadrži 303,03 mg bizmut-trikalij-dicitrata, što je jednako 120 mg bizmut-oksida.

Ovo je lijek bez recepta, dopušten je za upotrebu kod djece od četiri godine, kao i kod odraslih. Treba imati na umu da dulja primjena u visokim dozama (više od 2 mjeseca) može dovesti do razvoja encefalopatije uslijed nakupljanja bizmuta u središnjem živčanom sustavu. Ako se liječenje provodi u preporučenim količinama, tada koncentracija djelatne tvari u plazmi ne prelazi dopuštenu koncentraciju i ne opaža se opijenost.

Kada se koristi lijek, izmet može dobiti tamnu boju, a na jeziku postoji i tamna tamna prevlaka kao rezultat stvaranja bizmut-sulfida (međutim, to je tipično za sve pripravke koji sadrže bizmut opisane u članku).

Lijek Ulcavis proizvodi se u obliku okruglih, konveksnih filmom obloženih tableta s obje strane, obojanih u bijelu ili gotovo bijelu boju, svaka sa skosom. Na presjeku predstavljaju bijelu hrapavu masu. Tablete su pakirane u 14 komada u blistere izrađene od metalne folije i kombiniranog materijala, koji su pakirani u kartonske kutije od 2, 4 ili 8 blistera (pakiranja od 28, 56, 112 tableta).

Ovaj proizvod proizvodi dioničko društvo "Krka" u Sloveniji, a pakira se i pakira u ruskom pogonu LLC "Krka-RUS" u moskovskoj regiji.

U usporedbi s De-Nolom, tablete Ulcavis koštaju otprilike upola jeftinije, ali u pravilu to ne znači da su terapijski učinkovitije lošije od originalnog lijeka. Proizvodnja tableta obavlja se u Europi prema općeprihvaćenim svjetskim standardima i udovoljava svim zahtjevima regulatornih dokumenata, a do smanjenja troškova dolazi zbog organizacije pakiranja i pakiranja u Rusiji.

Ventrisol je uvozni analog De-Nol-a

Ventrisol je još jedan analog lijeka De-Nol iz podskupine gastroprotektivnih sredstava. Sadrži i bizmut trikalij-dicitrat u koncentraciji od 120 mg po tableti.

Prema farmakološkom učinku, antiulkusni je lijek i propisuje se kod ulcerativnih lezija želuca i crijeva, kao i kod upala u sluznici izazvanih bakterijom Helicobacter pylori. Lijek djeluje selektivno i obavija zahvaćena područja sluznice te se kombinira s proteinima koje tkivo lišeno epitelnih stanica luči u netopive komplekse. Otporni su na mehanička naprezanja i dobro su učvršćeni na dnu erozije. Ispunjen je kompleksom bismut-protein, dok su njegove stijenke i dno zaštićeni od iritacije klorovodičnom kiselinom i pepsinom i započinje regeneracija.

Oblik otpuštanja Ventrisol su filmom obložene tablete, pakirane u blistere od metalne folije od 16 komada. Dva blistera stavljaju se u kartonske kutije, zajedno s uputama za uporabu. Lijek proizvodi Glaxo Wellcome Poznan u poljskoj farmaceutskoj tvornici u Poljskoj.

Nemoguće je nedvosmisleno reći što je bolje - Ventrisol ili De-Nol. To su lijekovi sličnog učinka i sastava, oba su proizvedeni u skladu s europskim standardima kvalitete te su mnogi pacijenti dokazali i testirali učinkovitost u liječenju čira na želucu i dvanaesniku, gastritisu i duodenitisu. Ograničenja u primjeni i nuspojave ovih lijekova također su slična, stoga izbor određenih tableta uvelike ovisi o preferencijama samih potrošača..

Bijeg - ruski generički De-Nola (ažurirano)

Novi lijek na ruskom farmaceutskom mjestu (OTCPharm). "Escape" je sličan uvoznom konkurentu i po aktivnom sastojku, obliku (tablete) i dozi od 120 mg. Razlika je samo u malom pakiranju od 40 tableta, a ne u 56 poput De-Nol-a. Veliki Escape paket također sadrži 112 komada. Obje su opcije otprilike jedan i pol puta jeftinije od originala, što nije prevelika razlika za generičke lijekove, cijena je gotovo ista kao za novobismol.

Sastav jedne tablete i broj tableta u jednom pakiranju
Količina bizmut trikalijuma u jednoj tabletiBroj tableta u pakiranju
Novobismol
304,6 mg (120 mg izračunato kao bizmut-oksid)24, 56 ili 112
Ulcavis
303,03 mg (120 mg u obliku bizmut-oksida)24, 56 ili 112
Ventrisol
120 mg (n / a)16 ili 32
Pobjeći
120 mg40 ili 112
Razlika u cijenama (u prosjeku za drugu polovicu 2019.)
De-NolNovobismolUlcavisVentrisolPobjeći
Pakiranje od 56 tableta
510 rub.425 rub.360 rub.460 rub.310 rub.
Pakiranje od 112 tableta
950 rub.780 rub.640 rub.790 rub.815 rub.

Tko je kontraindiciran za pripremu bizmuta??

Uobičajene kontraindikacije su: dob do 4 godine; trudnoća ili dojenje; ozbiljno zatajenje bubrega; individualna netolerancija na glavne i pomoćne sastojke tableta.

Važno je znati da tijekom liječenja i tabletama De-Nol i Novobismol, Ventrisol ili Ulcavis ne možete koristiti druge lijekove s bizmutom, a također ne uzimati druge lijekove, hranu i piće pola sata prije i nakon uzimanja. Također morate obratiti pažnju na činjenicu da ti lijekovi smanjuju apsorpciju tetraciklina, a njihova učinkovitost ovisi o djelovanju antacidnih lijekova (neutralizirajuće kiseline), pa ih treba koristiti pola sata prije ili nakon uzimanja.

Jeftini analozi lijeka "De-Nol" puni popis

De-Nol

Sastav lijeka: bizmut trikalij-dicitrat 304,6 mg (u smislu bizmut-oksida Bi2O3 - 120 mg)
Pomoćne supstance: kukuruzni škrob - 70,6 mg, povidon K30 - 17,7 mg, kalijev poliakrilat - 23,6 mg, makrogol 6000 - 6,0 mg, magnezijev stearat - 2,0 mg

Kratki opis

De-Nol je lijek koji se koristi za poboljšanje funkcionalnosti gastrointestinalnog sustava. Zemlja podrijetla ovog lijeka je Nizozemska. Ne postoje sinonimi za ovaj lijek, ali postoji mnogo analoga s istim terapijskim učinkom. Oni također zamjenjuju De-Nol, ako su neke komponente kontraindicirane.

Farmakološka poduzeća De-Nol proizvode se u obliku okruglih konveksnih tableta svijetle boje. Glavna ljekovita tvar je bizmut-trikalij-dicitrat. Ima antibakterijska, protuupalna i adstringentna svojstva. Ima dobar učinak na ulcerozne kolike.

Razlozi za uporabu De-Nol-a su bolesti gastrointestinalnog trakta, kao što su:
- čir na želucu i dvanaesniku;
- kronični gastritis;
- Gastroduodenitis;
- sindrom iritabilnog crijeva;
- Funkcionalna dispepsija.

Budući da su soli teških metala dio lijeka, zabranjeno ga je koristiti ženama tijekom trudnoće i dojenja. U pedijatriji se De-Nol propisuje pacijentima koji počinju u dobi od 14 godina. Izuzetno se mala djeca prepisuju pod strogim nadzorom stručnjaka i samo kao dodatak u kombinaciji s drugim lijekovima.

Mnogo analoga De-Nol možete pronaći u ljekarnama. Među njima ima i domaćih i uvoznih lijekova. Sve zamjene pripadaju istoj skupini lijekova i imaju slična terapijska svojstva..

De-Nol je po cijeni prilično skup, pa mnogi pacijenti traže pristupačnije analoge. Različite politike cijena omogućuju vam odabir jeftine, ali visokokvalitetne zamjene za De-Nol. Svi oni pomoći će u učinkovitom rješavanju problema, a neki u pogledu učinkovitosti neće popustiti skupim sredstvima..

Kako zamijeniti De-nol?

dobar dan.
Dijagnoza otežana. xp. gastroduodenitis, disfunkcija bilijarnog trakta, reaktivni pankreatitis. Shema: omez, de-nol, mezim, trimedat, ursofalk.
Prije godinu dana, u pozadini liječenja, Helicobacter pylori (uzimao je klacid, flem solutab 10 dana; rabeprazol, enterol, de-nol 14 dana), nespecificirana encefalopatija razvila se / sumnja na multipla sklerozu.

Od lijekova, moguće nuspojave na središnji živčani sustav izražavaju se u antibioticima i De-nolu (nakupljanje bizmuta).
Pitanje: kako zamijeniti De-nol u trenutnom liječenju, na koji gastroprotektor ili uzeti liječenje bez gastroprotektora?

Dob: 24

Kronične bolesti: Chr. gastritis, refluksni ezofagitis, čir na dvanaesniku u anamnezi (u dobi od 14 godina), hr. pankreatitis (?); upitna Crohnova bolest; upitni Helicobacter; upitna multipla skleroza.

Na usluzi Pitajte liječnika dostupna je internetska konzultacija gastroenterologa o bilo kojem problemu koji vas se tiče. Medicinski stručnjaci pružaju konsultacije danonoćno i besplatno. Postavite svoje pitanje i odmah dobiti odgovor!

Ako imate slično ili slično pitanje, ali niste pronašli odgovor na njega, pitajte svog liječnika na mreži.

Ako želite dobiti detaljniji savjet liječnika i problem riješiti brzo i individualno - postavite plaćeno pitanje u privatnoj osobnoj poruci. budi zdrav!

Top 14 domaćih i stranih analoga lijeka De-nol

De-Nol pripada lijekovima koji utječu na funkcioniranje gastrointestinalnog trakta. Proizvedeno u Nizozemskoj. Lijek nema sinonima, ali postoji mnogo analoga u smislu mehanizma djelovanja koji mogu zamijeniti De-Nol u slučaju netolerancije.

Lijek na bazi bizmut-trikalij-dicitrata proizvodi se u obliku okruglih, bikonveksnih tableta za unutarnju upotrebu. Ima gastroprotektivni, antibakterijski i protuupalni učinak.

Opće informacije o lijeku

Indikacije za imenovanje su gastrointestinalni poremećaji:

 • ulcerativne lezije želuca i dvanaesnika;
 • erozivni gastritis;
 • ulcerozni kolitis nespecifičnog oblika;
 • složeno iskorjenjivanje Helicobacter pylori;
 • poremećaji probavnog trakta tijekom uzimanja bilo kakvih nesteroidnih protuupalnih lijekova.

Tijekom trudnoće i dojenja ne preporučuje se uporaba zbog prisutnosti soli teških metala u svom sastavu, koje mogu prodrijeti kroz placentnu i krvno-moždanu barijeru. U pedijatrijskoj praksi dopušteno je tek od 14. godine. Raniji prijem moguć je prema pojedinačnom režimu doziranja i isključivo kao složena terapija protiv Helicobacter pylori.

 • Cijene lijeka i njegovih glavnih analoga, prosječne u Rusiji
 • Jeftiniji slični proizvodi
 • Venter
 • Vikalin
 • Omeprazol
 • Lancerol
 • Domaće zamjene
 • Vikair
 • Novobismol
 • Ranitidin
 • Ventrisol
 • Pobjeći
 • Strani analozi De-Nol-a
 • Omez
 • Fosfalugel
 • Ulcavis
 • Vis-Nol
 • Gastro-norma
 • Recenzije liječnika i pacijenata

Cijene lijeka i njegovih glavnih analoga, prosječne u Rusiji

Ljekarnička mreža ima dovoljan broj analoga De-Nol. To su i domaći lijekovi i strani. Svi oni pripadaju istoj skupini lijekova, ali imaju manje razlike u mehanizmu djelovanja i cijeni..

Trošak najčešćih analoga u ruskim ljekarnama:

ImeCijena u rubljama
De-Nol, tablete broj 32350
Omez, kapsule br. 40270
Ulkavis, tablete broj 56360
Vikair, tablete broj 1092
Vikalin, tablete broj 100460
Vis-Nol, kapsule br. 100560
Fosfalugel, gel br. 20480
Gastronorm, tablete broj 40

tablete br. 100

164

580

Novobismol, tablete broj 100600
Ranitidin, tablete broj 10180
Bijeg, tableta broj 40320
Venter, tablete broj 50490
Lancerol, kapsule br. 10420

Jeftiniji slični proizvodi

Zbog prilično visokih troškova osnovnog sredstva, pacijenti ponekad moraju potražiti jeftinije analoge De-Nol. Međutim, ti se lijekovi ne mogu nazvati manje učinkovitima. Neki od njih su prilično sposobni za nadmetanje sa skupim sredstvima..

Venter

Proizvedeno u Sloveniji. Međunarodno vlasničko ime - Sucralfate, prema aktivnom sastojku lijeka. Lijek nema sistemski učinak. Aktivna tvar nakuplja se u želucu tijekom liječenja, u interakciji s proteinskim strukturama nekrotičnog čira. Tako se postiže brz izljek za čir na želucu. 10-15% sukralfata izlučuje se u nepromijenjenom obliku putem bubrega.

Rijetko se koristi kao neovisno sredstvo u gastroenterologiji, uglavnom kao dio složene terapije. Lijek praktički nema kontraindikacija, osim pojedinačne netolerancije na aktivnu tvar.

Vikalin

Kombinirani lijek koji se koristi za ulcerozni kolitis i gastroezofagealnu refluksnu bolest. Proizvod sadrži bizmut nitrat, magnezijev karbonat, natrijev bikarbonat, prah rizoma kalamusa, kellin, rutin.

Ima klasično adstringentno, kovertirajuće i antacidno djelovanje. Kada se nanese, jezik je moguće obojiti u crno. Glavna značajka lijeka je nespojivost osnovne tvari s fermentiranim mliječnim proizvodima, što treba isključiti tijekom liječenja.

Omeprazol

Lijek zasnovan na istoimenoj supstanci, omeprazol, antagonist je H2-receptora. Zemlja podrijetla - Indija. Proizvodi se u obliku kapsula koje se sastoje od dvije polovice, bijele i ružičaste. Obložena kapsula s crijevom topljivom ljuskom.

Alat blokira rad ionske pumpe, smanjuje oslobađanje HCl u želucu. Time se eliminira čimbenik koji iritira oštećenu sluznicu epigastrija. Uzimati po 1 kapsulu 2 puta dnevno tijekom 2-4 tjedna. Praktički nema kontraindikacija. Proizvođač nema podataka o pojavi predoziranja.

Lancerol

Proizvodni pogoni nalaze se u Ukrajini. Kapsule na bazi lansoprazola su bijele i želatinozne. Lancerol utječe na oslobađanje klorovodične kiseline. Glavne indikacije za uporabu:

 • čir želuca;
 • erozivni gastritis;
 • stresni čirevi.

Alat ima malu kliničku bazu u pogledu primjene kod različitih kategorija pacijenata, stoga ga se preporučuje da se koristi kod djece i trudnica..

Domaće zamjene

Svi analozi De-Nol vrlo su učinkoviti i imaju slične indikacije za uporabu. U tom slučaju, izbor lijeka mora biti dogovoren s liječnikom koji dolazi..

Vikair

Ovo je složeni lijek sa svestranim učinkom:

 • antacid;
 • antiseptički;
 • spazmolitik;
 • laksativ.

Lijek se proizvodi u ružičastim tabletama. Sadrži kombinaciju aktivnih sastojaka - ekstrakte iz korijena kalamusa i bizmut nitrata. Ima sposobnost utjecaja na živčane završetke gastrointestinalnog trakta, istodobno poboljšavajući probavu i metabolizam.

Propisuje se oralno, jedna tableta tri puta dnevno nakon jela. Tijek liječenja traje najmanje 3 mjeseca. Vikair je indiciran za bolesti probavnog sustava različite etiologije, kao što su;

 • čir na želucu i duodenitis;
 • nadutost;
 • dispeptični poremećaji;
 • gastritis.

Treba ga koristiti s oprezom s drugim pripravcima koji sadrže bizmut, jer se u tom slučaju povećava njegova koncentracija u krvi i povećava rizik od encefalopatije. Značajka primjene Vikaira je pojava nakon uzimanja izmeta crne boje, povećanje učestalosti stolice. Prisutnost trudnoće i dojenja izravna je kontraindikacija za uporabu.

Novobismol

Lijek spada u skupinu crijevnih antiseptičkih i adstringentnih sredstava. Oblik izdanja - tablete. Glavni aktivni sastojak je bizmut trikalij-dicitrat, koji štiti sluznicu probavnog trakta od uništenja, zadržavajući pritom svoj integritet. Ima izražen baktericidni i anti-Helicobacter učinak.

Značajke upotrebe droge

U prisutnosti erozije i čira stvara na njihovoj površini filmove. U pedijatrijskoj praksi indiciran je za djecu od 8 godina. 2 tablete se propisuju 2 tablete dnevno. Kontraindicirano u trudnoći i dojenju. Kompatibilno s većinom lijekova.

Ranitidin

Najpoznatiji lijek iz skupine blokatora H2-histaminskih receptora. Njegov mehanizam djelovanja temelji se na regulaciji stvaranja klorovodične kiseline u želucu, uslijed čega se stvaraju povoljni uvjeti za zarastanje čira i erozije. Proizvodi se ne samo u obliku tableta, već i u injekcijama. Glavni aktivni sastojak je ranitidin hidroklorid. Uzima se u prosječnoj dnevnoj dozi od 300 mg - 1 tableta 2 puta dnevno.

Injekcije se propisuju u izuzetno teškim uvjetima. Glavne indikacije su čir na želucu i erozivni gastritis. Rak je kontraindikacija za uporabu Ranitidina..

Ventrisol

Glavna sastojka tvari je bizmut-dikalij-dicitrat. Oblik oslobađanja - zaobljene bijele tablete, po 120 mg aktivnog sastojka. Ima složeni antispazmodični i antacidni učinak na sluznicu želuca i crijeva.

Komponente Ventrisola komuniciraju s površinskim proteinima, tvoreći netopive komplekse koji su vrlo otporni na mehanička oštećenja.

Skupina ulcerativnih lezija gastrointestinalnog trakta glavna je indikacija. Kontraindicirano u prvom tromjesečju trudnoće i djeci mlađoj od 4 godine. Prije propisivanja potreban je temeljit pregled mokraćnog sustava..

Pobjeći

Odnosi se na farmakološku skupinu antiulkusnih lijekova. Djeluje antiseptički, protuupalno i adstringentno. Glavno djelovanje lijeka usmjereno je na:

 • uništavanje bakterija Helicobacter pylori;
 • pružajući uvjete u kojima se mikroorganizmu teško razviti.

Aktivni sastojak za bijeg

Značajka Escapea je prisutnost povidona - enterosorbenta sposobnog za apsorpciju i uklanjanje toksina. Proizvod proizvodi na teritoriju Ruske Federacije farmaceutski koncern "Opticipharm". Široko se koristi u terapijskoj i gastroenterološkoj praksi.

Strani analozi De-Nol-a

Lijekovi pušteni na teritoriju naše zemlje slobodno se natječu na tržištu s inozemnim lijekovima. Međutim, treba imati na umu da imaju isti mehanizam djelovanja. Strani lijekovi obično su skuplji u cijeni.

Ovo je rašireni indijski lijek u lancu ljekarni. Proizvodi se u obliku kapsula s 20 mg djelatne tvari omeprazol. Odnosi se na blokatore receptora H2. Propisuje se za kapsulu dva puta dnevno sa:

 • funkcionalni poremećaji gastrointestinalnog trakta;
 • peptični čir;
 • Solinger-Alison sindrom;
 • refluksna bolest.

Osnovna tvar inhibira pumpanje pumpe u želucu, smanjujući time kiselost. Učinak traje dugo, oko 24 sata.

Fosfalugel

Jedini lijek gastroprotektivnog djelovanja proizveden u obliku gela za unutarnju upotrebu. Zahvaljujući tome, fosfalugel se smatra jedinstvenim u svojoj vrsti. Zemlja podrijetla - Nizozemska.

Gel se dozira u vrećicama. Jedan paket sadrži:

 • pročišćena voda;
 • sorbifer;
 • aluminijev oksid;
 • pektin;
 • kalcijev sulfat;
 • aroma naranče.

Ovaj sastav pruža učinkovit antacidni učinak, smanjujući manifestaciju gastroenterološke patologije. Za razliku od ostalih proizvoda, Fosfalugel se smije uzimati tijekom trudnoće i dojenja, kao i djeca od 5 godina.

Ulcavis

Značajka lijeka je sposobnost akumuliranja epidermalnog čimbenika rasta, zbog čega čirevi i erozija puno brže zarastaju. Ulcavis se ne apsorbira u crijevima. Samo se mali dio nje, koji je ušao u krvotok, izlučuje putem bubrega. Kontraindicirano u teškim somatskim uvjetima, kao i tijekom trudnoće, dojenja i djece mlađe od 4 godine.

Vis-Nol

Za razliku od standardnog antiulkusnog djelovanja, on ima sposobnost povećati proizvodnju specifičnih prostaglandina i mucina. Kao rezultat, patološki simptomi u području primarne lezije smanjuju se. Većina aktivne tvari ne prolazi kroz transformaciju u tijelu i izlučuje se fecesom. Indikacije su standardne u gastroenterološkoj praksi:

 • čir želuca;
 • gastritis;
 • refluksni ezofagitis.

Liječenje Vis-Nol-om traje do 2 mjeseca. Također se koristi u složenoj shemi iskorjenjivanja Helicobacter pylori. Lijek se proizvodi u Ukrajini.

Gastro-norma

Proizvedeno u obliku tableta. Propisuje se 1 tableta tri puta dnevno i u monoterapiji i u kombinaciji s drugim anti-Helicobacter i gastroprotektivnim lijekovima. Zabranjeno djeci mlađoj od 5 godina, trudnicama i dojiljama.

Ne preporučuje se uzimanje lijekova dulje vrijeme, jer se povećava rizik od razvoja encefalopatije.

Recenzije liječnika i pacijenata

Averchenko Lyudmila Vasilievna, gastroenterolog: „Za svoju praksu propisala sam mnoge gastroprotektivne lijekove. Ne mogu izdvojiti specifičnu, jer je svaka od njih jedinstvena po svom sastavu i djelovanju..

Pri odabiru lijeka važno je sve: mehanizam djelovanja, učinkovitost, broj nuspojava, cjenovna politika. Moje osobno mišljenje: svi su analozi međusobno slični. Koji koristiti, ovisi o financijskoj situaciji pacijenta ".

De-Nol ima velik broj analoga. Svi su oni međusobno povezani jednim mehanizmom djelovanja, međusobno su zamjenjivi, međutim, imaju neke razlike koje treba uzeti u obzir prilikom uzimanja određenog lijeka. Izbor lijeka za određenu patologiju provodi isključivo liječnik.