Cijeli popis analoga lijeka "Creon"

Izvorni germanski enzimski pripravak, u kojem je glavna tvar pankreatin sadržana u obliku minimikrosfera, naziva se Creon. Pankreatin - tvar životinjskog podrijetla, ekstrakt soka izoliran iz gušterače svinje, toliko sličan ljudskom.

Sastavni dijelovi su amilaza, lipaza, proteaza. Njihovo djelovanje usmjereno je na nadoknađivanje nedostataka enzima i olakšavanje probavnog procesa. Kapsule proizvoda treba piti za vrijeme obroka ili neposredno nakon njega, gutajući cijele, kako ne bi naštetile sluznici usne šupljine i jednjaku, oprati običnom vodom.

Kreontov opis

Kreon se koristi za liječenje:

 • cistična fibroza u odraslih pacijenata i male djece;
 • kronične bolesti probavnog trakta upalno-distrofične prirode;
 • kronični pankreatitis;
 • nadutost;
 • proljev, zajedno s drugim lijekovima.

U slučajevima kršenja probavnih procesa i funkcije žvakanja, s pogreškama u prehrani, neaktivnom načinu života, zdravim ljudima se propisuje tečaj terapije s Creonom. Ako se primijeti nadimanje s proljevom kao rezultat resekcije organa GI trakta, također se preporučuje Creon. Lijek se može propisati za bebe do 1,5 godine i više, ima najmanje kontraindikacija i neželjenih učinaka..

Analozi lijeka

Suvremeni enzimski pripravak ima analoge, kao i svi lijekovi. Koji su lijekovi učinkoviti i sigurni poput Kreona, riješimo to redom.

Mezim

Ako se tijekom praznika pojave prejedanje, nadutost, težina u želucu, stolici (u obliku proljeva ili zatvora), većina se ljudi obraća Mezimu. Ovaj poznati lijek etablirao se kao izvrstan pomagač za svečane gozbe..

Mezim sadrži životinjski pankreatin s pomoćnim komponentama. Aktivni enzimi pomažu u asimilaciji masti, proteina i ugljikohidrata, normaliziraju probavne funkcije organa GI trakta, ublažavaju ozbiljnost i uklanjaju žgaravicu. Također, lijek se koristi za liječenje cistične fibroze i kroničnog pankreatitisa, s nedovoljnom proizvodnjom vlastitih enzima, s upalom organa GI trakta. Preporuke liječnika za uzimanje Mezima odnose se na zdrave ljude s kršenjem prehrane, funkcije žvakanja, koji vode neaktivan neaktivan način života.

Lijek se proizvodi u Njemačkoj, u obliku tableta, u kojima je aktivna tvar sadržana u ljusci. Mezim se prodaje u tri vrste: Mezim forte, 10 000, 20 000. Prva je varijanta najrasprostranjenija. Ljuska tablete otapa se u želucu pod djelovanjem soka, amilaze, lipaze i proteaze ne ulaze u tanko crijevo u punom volumenu, za razliku od Creon mikrogranula. S tim je povezan mali gubitak u učinkovitosti Mezima.

Alat je sličan kreonskom sastavu, ali se komponente razlikuju u količini. U Kreontu ih je više pa je Kreon propisan za ozbiljnije bolesti. Kontraindikacije i nuspojave lijekova su iste.

Mezim se razlikuje od Creona u nedostatku dimetikona u sastavu lijeka. Ova tvar pomaže riješiti se povećane proizvodnje plina u crijevima. Međutim, trudnice Mezim smiju uzimati ako buduća majka ima žgaravicu - mala količina pankreatina neće utjecati na djetetovo zdravlje..

Pangrol

Njemački analog Kreona s aktivnim sastojkom je pankreatin. Proizvodi se poput Creona, u kapsulama, samo u dvije verzije: Pangrol 10.000 i 25.000, a u Pangrolu 20.000 tableta, ovisno o količini aktivnih sastojaka. Tablete se mogu čuvati 3 godine, a kapsule 2 godine.

Lijek se koristi kao probavni enzimski lijek za liječenje:

 • Rak gušterače;
 • Cistična fibroza;
 • Kronični pankreatitis;
 • Oporavak tijela nakon operacije.

Lijek se dobro nosi s teško probavljivom hranom i sindromom iritabilnog crijeva, liječi crijevne infekcije. Nakon uzimanja kapsula nestaje otežano disanje uzrokovano prejedanjem, nestaje osjećaj težine u trbuhu zbog stimulacije organa gastrointestinalnog trakta, usmjerenih na sintezu enzima. Analog također ima kontraindikacije. Ne smije se davati osobama sklonim alergijskim reakcijama, s akutnim pankreatitisom, ako postoji netolerancija na elemente lijeka. Predoziranje može izazvati osip, mučninu ili poremećenu stolicu.

Ekstrakt žuči prisutan je u formuli Pangrol. Povećava aktivnost lipaze, poboljšava probavu i pomaže masnoćama i vitaminima A, E, K da se potpuno apsorbiraju.

Kvalitativna svojstva germanskog lijeka i kreona su ista. Razlika je sljedeća: Kreon započinje s djelovanjem za pola sata, Pangrolu treba 45-50 minuta. To je zbog činjenice da se Creon sastoji od minimikrosfera, koje se nakon ulaska u tanko crijevo brzo otapaju. Pangrol je sadržan u obliku mini-tableta u kapsuli. Njihov je volumen veći od kuglica, dulje se otapaju u tijelu.

Hermital

Granule s mikro tabletama, u kojima je glavna komponenta pankreatin životinjskog podrijetla. Enzimski pripravak Hermital njemačkog podrijetla ima trostruki učinak na tijelo. Zahvaljujući njemu, masti se razgrađuju na masne kiseline i glicerin, proteini - na aminokiseline, ugljikohidratni škrob - na monosaharide i dekstrine.

 1. Hermital je u stanju poboljšati funkcije organa gastrointestinalnog trakta i normalizirati probavne procese. Enzimi gušterače izlučuju se iz tijela kroz debelo crijevo, a produkti razgradnje apsorbiraju se i apsorbiraju kroz crijevne zidove, opskrbljujući tijelo svim potrebnim elementima u tragovima i vitaminima.
 2. Hermital, poput Kreona, pomaže u izlječenju ciroze jetre, cistične fibroze i kroničnog pankreatitisa. Propisan je za rak gušterače, kroničnu upalu organa gastrointestinalnog trakta, uz začepljenje bilijarnog trakta, probavne smetnje u pozadini resekcije želuca.
 3. Lijek je propisan za odrasle i djecu. Djeci lijek pomaže u obnavljanju probave nakon napada proljeva. Prosječna dnevna doza za odrasle je 150 tisuća jedinica. Djeca mlađa od četiri godine trebaju uzimati lijek brzinom od 1000 U / kg težine, preko četiri - 500 U / kg po dozi.
 4. Hermital se proizvodi u tri verzije, ovisno o količinskom sadržaju lipaze u pankreatinu: Hermital 10 000, 25 000, 36 000. Proizvod se izdaje bez liječničkog recepta. Cijena bočica s kapsulama otprilike je polovica cijene kreona.

Hermital je potpuni analog Creona, ali s nižim stupnjem topljivosti tableta, za razliku od mikrosfera. Sadrži manje pomoćnih tvari u odnosu na Kreon. Prijem visokih doza treba kombinirati sa stalnim nadzorom i ispitivanjem kako bi se isključila fibrozirajuća kolonopatija, razvoj hiperurikemije i hiperurikozurije u bolesnika s cističnom fibrozom. Dugotrajna primjena Ermitala može uzrokovati zatvor u ovoj skupini bolesnika..

Svečan

Indijski analog Creona u dražejama s aktivnim sastojkom pankreatinom s količinskim udjelom lipaze od 6000 IU. Dugogodišnji lijek za probleme probavnih poremećaja: težina u želucu, nadutost, prejedanje, žgaravica.

Lijek sadrži žučne komponente koje ubrzavaju apsorpciju vitamina topivih u mastima skupina A, E, K i nadoknađuju nedostatak enzima zbog lučenja žuči u jetri. Drugi enzim - hemicelulaza - pospješuje razgradnju vlakana i smanjuje stvaranje plinova unutar crijeva.

Stručnjaci preporučuju Festal za patološka stanja povezana s nadimanjem, poremećajima u probavnom traktu i zatvorom. U kombinaciji s drugim lijekovima, sredstvo se koristi u liječenju ciroze jetre, poremećaja stvaranja i odvajanja žuči (kronični duodenitis, kolecistitis i gastritis); kao rezultat gubitka velike količine žučnih kiselina nakon uklanjanja žučnog mjehura.

Odraslima se lijek propisuje tri puta dnevno, jednu do dvije tablete. Djeci starijoj od 3 godine Festal propisuju samo liječnici. Festal je kontraindiciran za djecu.

Lijek ima mnogo kontraindikacija u usporedbi s Creonom. Ne može se koristiti za liječenje bolesti:

 • kronični pankreatitis u akutnoj fazi i akutni pankreatitis;
 • zatajenje jetre, koma i prekoma, hepatitis;
 • hiperbilirubinemija;
 • preosjetljivost na pankreatin i druge tvari lijeka;
 • kolelitijaza;
 • crijevna opstrukcija;
 • empijem žučnog mjehura;
 • mehanička žutica.

U slučaju cistične fibroze, lijek se mora dozirati s velikom pažnjom i pod nadzorom liječnika..

Pri interakciji s drugim lijekovima bilježe se sljedeći znakovi: Festal ometa apsorpciju folne kiseline; lijekovi koji sadrže željezo. Lijek pojačava apsorpciju sulfonamida, antibiotika, PASK-a.

Unienzim

Indijske ovalne tablete, prekrivene crnom ljuskom, gdje je "Unicem" propisan u bijeloj boji. Svaka sadrži 6 aktivnog ugljena, simetikon, papain, nikotinamid (PP vitamin), gljivičnu dijastazu. Skup osnovnih tvari u enzimskoj medicini djeluje na liječenje kroničnog pankreatitisa i raznih bolesti jetre; nadimanje, posebno tijekom razdoblja oporavka nakon operacije; uklanja mučninu i kiselo podrigivanje uzrokovano prejedanjem, liječi hemoroide.

Smanjuje nadimanje, pomaže probavi i asimilaciji dijastaze gljivičnih sastojaka hrane zajedno s papainom. Količina plinova i toksina u probavi smanjuje se ugljenom. Uz pomoć PP-a, gastrointestinalna pokretljivost se normalizira, a simetikon uništava mjehuriće plina, uklanja ih kroz crijeva, ublažava bol i nadutost, mučninu.

Unienzim mogu uzimati odrasli i djeca starija od 7 godina. Lijek propisati nakon što pojedete tabletu jednom ili dva puta dnevno. Za trudnice i dojilje liječnik oprezno propisuje lijek. Unienzim je kontraindiciran u prisutnosti preosjetljivosti na komponente; s akutnim pankreatitisom i akutnim bolestima gastrointestinalnog trakta. Ako se lijek zloupotrijebi, na vratu i licu mogu se pojaviti alergije i crvenilo..

Unienzim je sličan Creonu u primjeni za liječenje bolesti gastrointestinalnog trakta uzrokovanih insuficijencijom gušterače, poboljšava probavu i ima slične kontraindikacije. Sredstva se razlikuju po sastavu i načinu djelovanja.

Panzinorm

Lijek iz Slovenije smatra se potpunim analogom Kreona. Proizvod je dostupan u obliku želatinskih kapsula. Glavna komponenta - pankreatin - nalazi se u njima u obliku kuglastih kuglica. Enzimi gušterače nadoknađuju egzokrinu funkciju gušterače tijekom bolesti, pomažu tijelu da probavi dijetalna vlakna, razgrađuje ih.

Lijek se koristi za liječenje cistične fibroze, kroničnog pankreatitisa, upalnih - distrofičnih bolesti organa GI trakta i u stanju nakon njihove resekcije; u pripremi za ultrazvuk i rendgen - pregled trbušnih organa.

Nuspojave se kod prosječnog liječenja javljaju u oko 1% bolesnika. U takvim slučajevima uočavaju se zatvor ili proljev, mučnina, nadimanje, alergijske reakcije u obliku kožnih osipa. Velike doze lijeka mogu povećati razinu mokraćne kiseline u plazmi. Djeca su u opasnosti od zatvora.

Kontraindikacije su osjetljivost pankreatina i akutni pankreatitis.

Na tržištu se lijek može kupiti bez liječničkog recepta. Jeftiniji je od Kreona, ali ga u potpunosti zamjenjuje. Uspoređujući lijekove, možete primijetiti razliku u cijeni, zemlji proizvođača i nazivu.

Micrasim

Još jedan ruski analog Kreonta. Lijek poboljšava funkcije organa gastrointestinalnog trakta, ima amilolitički, proteolitički, lipolotski učinak zbog pankreatina životinjskog podrijetla koji se u njemu nalazi. Nakon tečaja Micrasim terapije, probavni procesi se normaliziraju, nadoknađuje se potrebna količina probavnih enzima i poboljšava rad probavnog trakta..

Tvar pankreatin sadržana je u kapsulama kao sferične kuglice. Nakon gutanja, aktivna tvar se oslobađa u želucu, ravnomjerno raspoređena s komadićima hrane, prodire u tanko crijevo, oslobađaju se enzimi i počinju probaviti bjelančevine, ugljikohidrate i masti. Aktivnost enzima pojavljuje se 30 minuta nakon uzimanja lijeka.

Lijek se koristi za gastrokardijalni sindrom; subakutni pankreatitis; pankreatektomija; nakon zračenja ili resekcije probavnog trakta; kod bolesti s endokrinom insuficijencijom. Zdravi ljudi mogu koristiti lijek u probavnom stanju, kad jedu tešku masnu hranu; sa sjedilačkim načinom života, nepravilnom prehranom i oštećenom žvakaćom funkcijom.

Lijek se uzima 1 kapsula tijekom obroka: nemojte žvakati, progutati i oprati vodom sobne temperature. Doza se odabire pojedinačno: sve ovisi o bolesti i njenoj težini.

Micrasim se može davati djeci od jedne i pol godine, poput Kreona, u liječenju cistične fibroze. Lijek je kontraindiciran u slučajevima akutnog pankreatitisa, kroničnog u fazi pogoršanja i u prisutnosti preosjetljivosti na komponente Micrasima.

Ljekarna prodaje dvije vrste Micrasima: 10.000 i 25.000, s istim udjelom aktivne tvari kao u Creonu. Ne preporučuje se uzimanje lijeka tijekom trudnoće zbog visoke doze aktivnih enzima. Nuspojave i interakcije lijekova slične su Creonu.

Enzistal

Indijske polienzimatske tablete u ljusci koje sadrže pankreatin, ekstrakt goveđe žuči i hemicelulazu. Lijek ublažava osjećaj sitosti i težine u želucu, otežano disanje, potiče lučenje enzima gušterače i pomaže u normalizaciji probavnih procesa. Goveđa žuč povećava lipolitičku aktivnost i poboljšava apsorpciju masti, hemicelulaza razgrađuje vlakna.

Indikacije za uporabu slične su Creonu: probavni poremećaji, nedostatak vlastitih enzima gušterače, priprema za proučavanje unutarnjih organa ultrazvukom i rendgenom.

Prijem se provodi 3 puta dnevno, 1 tableta-tableta. Progutajte vodu da otope enzime i počnu djelovati na odredištu.

Treba biti oprezan kod primjene cistične fibroze, žena tijekom trudnoće i beba mlađih od 3 godine. Ne možete uzimati Enzistal za probleme s jetrom: hepatitis, koma i prekoma, insuficijencija.

U većini slučajeva Creon i njegovi analozi imaju iste indikacije za uporabu, kontraindikacije i nuspojave. Sastav sadrži aktivne enzime koji pomažu tijelu da se nosi s probavom hrane i apsorpcijom maksimalne količine hranjivih sastojaka i elemenata u tragovima korisnih za tijelo.

Svaki analog ima svoje jedinstvene razlike. Prije uporabe bilo kojeg analoga Kreona, trebate se posavjetovati sa stručnjakom kako biste isključili neželjene posljedice liječenja.

Kreonovi analozi: 10 učinkovitih zamjena za cijenu i djelovanje

Creon je njemački enzimski pripravak, povijest njegove primjene u gastroenterološkoj praksi, od tableta do modernih minimikrosfera, stara je više od 100 godina. Značajan nedostatak lijeka, unatoč učinkovitosti i mogućnosti njegove upotrebe u brojnim patologijama gušterače, njegova je visoka cijena, zbog čega ljudi traže jeftine analoge Kreona.

Kreon je lijek koji se koristi u slučaju nedostatka egzokrine funkcije gušterače

Razlike u sastavu i obliku doziranja

Kreon je enzimski pripravak koji se široko koristi u gastroenterologiji. Proizvodi se u obliku želatinskih kapsula, unutar kojih se nalaze minimalne mikrosfere ili granule, presvučene enteričkim premazom, otpornim na kiselu okolinu želuca..

Aktivni sastojak pankreatin, koji se luči iz tkiva gušterače (PZh) svinja, uključuje enzime gušterače (lipaza, amilaze, proteaze) neophodne za probavu masti, ugljikohidrata i proteina. Kreon je dostupan u tri doze: 10.000, 25.000 i 40.000 jedinica (U).

Creon 10,000 sadrži 150 mg pankreatina u jednoj kapsuli s enzimskom aktivnošću:

 • lipaza - 10.000 jedinica;
 • amilaze - 8.000 jedinica;
 • proteaza - 600 jedinica.

Trošak lijeka u dozi od 10 000 lipaze varira od 280 do 320 rubalja po pakiranju s 20 kapsula.

Dozni oblik Kreona

Analozi predstavljeni na farmaceutskom tržištu, koji po potrebi mogu zamijeniti Creon, razlikuju se od originala.

Razlika između lijekova posljedica je sljedećih karakteristika:

 • oblik doziranja;
 • doziranje;
 • aktivnost enzima;
 • prisutnost u sastavu, osim pankreatina, i drugih aktivnih tvari;
 • proizvodna firma;
 • cijena.

Tablica: oblici puštanja, pakiranje, doziranja i cijene analoga:

ImeDoziranjeObrazac za puštanjeAmbalažaSadržaj pankreatina, mgCijena po paketu br. 20, rub.
Micrasim10000

Mikrogranularne kapsule20, 50168180
Hermital

Kapsule mikrotablica20, 5087,28 - 112,96120
Pangrol10000

Kapsule mikrotablica20, 50, 100153,5265
Panzinorm10000

Mikrogranularne kapsule21, 56, 84106,213 - 136,307130
Mezim Forte10000

Tablete10, 20125190
PankreatinTablete10, 20, 50, 60250trideset
SvečanDražeja

20.40, 60, 100192140
EnzistalTablete

20, 80192120
PenzitalTablete

20, 30, 80, 100212,565
Gastenorm forteTablete

20, 5014060

Bolje je razmotriti pripravke u obliku želatinskih kapsula s mikrotablicama ili mikrogranulama unutra.

Za razliku od enterično obloženih tableta, kada kapsula ulazi u gastrointestinalni trakt:

 • Ljuska se otapa u želucu.
 • Oslobađaju se mikrogranule (minimalne mikrosfere), temeljito pomiješane sa sadržajem želuca.
 • Granule ulaze u tanko crijevo zajedno s nakupinom hrane, gdje im se uništava ljuska.
 • Oslobođeni enzimi ravnomjerno se raspoređuju u sadržaju tankog crijeva.
 • Pod utjecajem tvari razgrađuju se bjelančevine, masti i ugljikohidrati.

Pročitajte i članke:

Značajna razlika leži u cijeni. Postoje analozi 10 puta jeftiniji od lijeka Creon (ruski pankreatin), a malo su inferiorni u cijeni (njemački Pangrol košta 10-15% manje).

Važno: Izbor analoga treba biti dogovoren s liječnikom koji dolazi. Pomoći će vam da odaberete lijek koji će biti bolji u svakoj specifičnoj situaciji, uzimajući u obzir cijenu, aktivnost enzima, karakteristike oblika doziranja i stanje pacijenta. Mišljenje liječnika posebno je važno pri odabiru lijeka za djecu..

Indikacije

Kreon i njegovi analozi sadrže isti aktivni sastojak - pankreatin, pa se popis indikacija za njih u nedostatku dodatnih aktivnih sastojaka u sastavu ne razlikuje. Koriste se za probavne poremećaje uzrokovane nedovoljnom proizvodnjom ili smanjenom aktivnošću enzima koje stvara gušterača..

Indikacije za uzimanje kreona, kako su naznačene u uputama za uporabu, uključuju:

 • kronični pankreatitis;
 • cistična fibroza;
 • patološke formacije (uključujući onkološke) koje uzrokuju začepljenje kanala gušterače;
 • stanja nakon operacije uklanjanja dijela želuca ili gušterače;
 • Schwachman-Diamond sindrom;
 • stanja nakon napada akutnog pankreatitisa;
 • uvjeti nakon operacija za nametanje gastrointestinalne anostomoze;
 • potreba za poboljšanjem probave hrane u slučaju prehrambenih pogrešaka (prejedanje, višak neprobavljive, masne i pržene hrane).

Doziranje određuje liječnik ovisno o individualnim potrebama pacijenta, težini bolesti, prirodi prehrane.

Tablica: aktivnost enzima u analogima (broj jedinica u jednoj kapsuli ili tableti):

ImeLipazaAmilazaProteaza
Micrasim 10.00010.0007.500520
Hermital 10.00010.0009.000500
Pangrol 10.00010.0009.000500
Panzinorm 10.00010.0007.200400
Mezim Forte10.0007.500375
Svečan6.0004.500300
Enzistal6.0004.500300
Penzital6.0004.500300
Pankreatin43003.500200
Gastenorm Forte3.5004.200250

Jeftini lijekovi

Najjeftinije zamjene za Kreon uključuju ruski pankreatin, indijski Penzital i Gastenorm Forte..

Pankreatin

Pankreatin je dostupan u tabletama obloženoj enteričkom kiselinom. Što se tiče učinkovitosti, inferioran je u odnosu na Creon, jer ima oblik doziranja koji je manje prikladan za ravnomjernu raspodjelu aktivnih komponenata i manju aktivnost enzima.

Za one koji traže jeftiniji analog, Pancreatin je lijek koji odabire - dostupan je svima i ima široku primjenu. Propisan je za nedovoljnu egzokrinu funkciju gušterače, za upalno-distrofične bolesti gastrointestinalnog trakta (želudac, crijeva, jetra i žučni mjehur), ako je nemoguće normalno probaviti hranu, za pripremu za ultrazvučni ili rentgenski pregled.

Penzital

Enzimski pripravak Penzital koristi se kao nadomjesna terapija za blagi i umjereni nedostatak enzima, kronični pankreatitis. Također se koristi za poboljšanje probave u slučaju problema s žvakanjem hrane, sjedilačkim načinom života, nepravilnom i nepravilnom prehranom, za pripremu za pregled trbušnih organa i kao pomoć za bolju apsorpciju vitamina topivih u mastima i određenih lijekova.

Gastenorm forte

Gastenorm forte je indiciran za patologije gušterače praćene oštećenom egzokrinom funkcijom (pankreatitis, cistična fibroza), kako bi se olakšala probava kod kroničnih bolesti gastrointestinalnog trakta, žučnog mjehura i jetre, kao i zdravim ljudima u slučaju dulje imobilizacije, prehrambenih pogrešaka, prejedanja. U usporedbi s Creonom, slabiji je enzimski pripravak.

Jeftini analozi

Hermital, Enzistal, Panzinorm - analozi, čiji je trošak oko 2,5 puta niži od kreonskog.

Hermital

Njemački lijek Hermital, poput Creona, dostupan je u samo tri doze. Hermital 10.000 kapsula ima istu aktivnost lipaze kao i izvorna (10.000), amilaza (9.000) više i proteaza (500) nešto manje. Sastav enzima u oba lijeka blizak je prirodnom lučenju gušterače. Indikacije za uporabu jednake su kao i za original, ali prije nego što ga upotrijebite za zamjenu, morate imati na umu da je omjer enzima različit.

Enzistal

Enzistal je indijska droga. Uz pankreatin, sadrži hemicelulazu i ekstrakt žuči. Enzimska aktivnost Enzistala niža je od kreonske. Lijek nadoknađuje nedostatak enzima, poboljšava probavu hrane i crijevnu apsorpciju vitamina topivih u mastima (retinol, tokoferol, kalciferoli, filokinon). Prisutnost hemicelulaze i ekstrakta žuči u sastavu proširuje spektar farmakološkog djelovanja, poboljšava cijepanje biljnih vlakana, smanjuje stvaranje plinova i ima holeretski učinak. Još jedan indijski lijek, Festal, ima isti sastav i učinak..

Napominjemo: U slučaju poremećaja rada gušterače u pozadini bolesti jetre i žučnog mjehura, Creon i njegovi analozi preporučuju se uzimanje zajedno s koleretičkim lijekovima, na primjer, Cholenzym. Djeluje koleretički, povećava sekretornu i motoričku funkciju gastrointestinalnog trakta, sadrži enzime gušterače. Međutim, enzimska aktivnost Cholenzyma znatno je niža od aktivnosti Creona.

Panzinorm

Panzinorm je lijek analogan kreonu, proizveden u Sloveniji. Propisan je za egzokrinu insuficijenciju gušterače, probavne probleme, oslabljenu apsorpciju hrane, u razdoblju oporavka nakon operacija na probavnom traktu. Aktivnost lipaze u jednoj kapsuli lijeka jednaka je aktivnosti Creona, a ostali su enzimi nešto niži.

Micrasim

Micrasim je moderni ruski lijek, otprilike 1,5 puta jeftiniji od Creona. Što se tiče aktivnosti i omjera enzima, sastava i oblika doziranja, najbliži je od svih zamjena. Micrasim i Creon praktički se ne razlikuju po izgledu. To su tvrde želatinske kapsule s prozirnim bezbojnim tijelom i smeđim čepom, unutar kojih se nalaze svijetlosmeđe mikrogranule veličine oko 1 mm.

Mezim Forte

Mezim forte je popularni učinkovit enzimski lijek koji ljudi povremeno koriste za olakšavanje probave nakon obroka, ublažavanje nelagode i težine u želucu od prejedanja, zlostavljanja masne i pržene hrane. Proizvodi ga njemačka farmaceutska tvrtka Berlin-Chemie. Mane Mezima uključuju manje jednolično miješanje s hranom..

Kada uđe u gastrointestinalni trakt, Mezim počinje djelovati ranije od Kreona (početnih dijelova dvanaesnika), što ima prednosti u liječenju kroničnog pankreatitisa, popraćenog jakom boli. Lijek vam omogućuje brzo i učinkovito uklanjanje boli, smanjujući proizvodnju vlastitih enzima u upaljenom organu i tako smanjujući dodatno opterećenje na njega.

Da biste zaštitili enzime sadržane u tableti od želučanog soka, preporučuje se uzimanje zajedno s inhibitorima protonske pumpe (omeprazol, omez itd.). Omeprazol je učinkovit u otkrivanju dobroćudnih tumora u gušterači u kombinaciji s peptičnim ulkusom i upalom jednjaka.

Enzimski pripravci na bazi pankreatina bolesnici dobro podnose i karakterizirani su minimalnim kontraindikacijama, koje uključuju individualnu netoleranciju na aktivne ili pomoćne tvari i akutni pankreatitis s povećanom sekretornom funkcijom gušterače.

Creon 10000 - analozi za djelatnu tvar

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Svi oblici oslobađanja

Zašto rezervirati preko Uteke?

Na stranici analoga lijeka Creon 10000 predstavljen je popis jeftinih uvoznih i ruskih nadomjestaka sa sličnim ili sličnim principom utjecaja na tijelo. Micrasim je najjeftiniji analog Creon 10000, može se kupiti u Moskvi po cijeni od 20 rubalja, rezervacijom u najbližoj ljekarni putem Uteke.

Kreonski analozi

Ova stranica sadrži popis svih Kreonovih analoga u smislu sastava i indikacija za uporabu. Popis jeftinih analoga, a cijene možete usporediti i u ljekarnama.

 • Najjeftiniji analog Kreona: pankreatin
 • Najpopularniji analog Kreona: Festal
 • ATC klasifikacija: Pancreatin
 • Aktivni sastojci / sastav: pankreatin

#ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
1Pankreatin Pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
19 rub5 UAH
2Penzitalni pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
42 rub200 UAH
3Mezim Analog u sastavu i indikaciji48 rub10 UAH
4Mezim Forte pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
48 rub10 UAH
petPankreatin Forte Pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
48 rub10 UAH

Prilikom izračuna troškova jeftinih analoga Creona uzeta je u obzir minimalna cijena koja se našla u cjenicima koje su dostavljale ljekarne

#ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
1Festalni pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
67 rub14 UAH
2Hermitalni pankreatin
Analog po sastavu i indikaciji
141 rub82 UAH
3Mezim Analog u sastavu i indikaciji48 rub10 UAH
4Pankreatin Micrasim
Analog po sastavu i indikaciji
180 rub43 UAH
petPangrol lipaza, amilaza, proteaza
Analog po sastavu i indikaciji
209 rub127 UAH

Popis analoga lijekova temelji se na statistikama najtraženijih lijekova.

Svi analozi Kreonta

Analozi u sastavu i indikacije za uporabu

ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
Adjizim pankreatin----
Vestalni pankreatin----
Enzibene pankreatin----
Enzibene 10000 pankreatin----
Enzistal hemicelulaza, žuč, pankreatin66 rub10 UAH
Mezim48 rub10 UAH
Pankreatin Micrasim180 rub43 UAH
Pangrol lipaza, amilaza, proteaza209 rub127 UAH
Pangrol 10000 pankreatin209 rub127 UAH
Pangrol 20000 Pankreatin--251 UAH
Pangrol 25000 pankreatin419 rub224 UAH
Pangrol 400 pankreatin----
Panzinorm 10000 pankreatin113 rub33 UAH
Panzinorm Forte-N Pancreatin226 rub51 UAH
Pankreatin Pankreatin19 rub5 UAH
Penzitalni pankreatin42 rub200 UAH
Somilaza amilaza, lipaza--13 UAH
Festalni pankreatin67 rub14 UAH
Hermitalni pankreatin141 rub82 UAH
Eurobiol pankreatin----
Zentazni pankreatin----
Creazim pankreatin--51 UAH
Mezim Forte pankreatin48 rub10 UAH
Panenzim pankreatin----
Panzinorm Forte pankreatin70 rub--
Pankreatin pankreasima--1 UAH
Pankreatin 8000 Pankreatin--7 UAH
Pankreatin za djecu pankreatin--24 UAH
Pankreatin Forte Pankreatin48 rub10 UAH
Pankreatin-Zdravstveni pankreatin--5 UAH
Pancreatin-Health Forte Pancreatin--13 UAH
Fermentij pankreatin----
Enzistal-P pankreatin48 rub200 UAH
Biofestal pankreatin----
Festal Neo Pancreatin--24 UAH
Biozim pankreatin2399 rub178 sati
Gastenorm Forte pankreatin176 rub--
Panzim Forte pankreatin----
Pancitrat pankreatin6239 rub--
Biosinteza pankreatina Pankreatin----
Pankreatin Avexima Pankreatin58 rub--
Kreon 25000 pankreatin429 rub--
Panzinorm forte 20 000 Amilaza, Proteaza, Lipaza103 rub--
Mezim Forte 10.000 pankreatina152 rub--
Panzinorm 10 000 Amilaza, Proteaza, Lipaza128 rub--
Mezim 20 000 Pankreatin----
Creon 40000 Pancreatin714 rub--
Panzinorm amilaza, proteaza, lipaza70 rub--
Gastenorm pankreatin176 rub--

Gornji popis analoga lijekova, u kojem su naznačene zamjene za Creon, najprikladniji je, jer imaju isti sastav aktivnih sastojaka i podudaraju se u indikacijama za uporabu.

Analozi prema indikaciji i načinu primjene

ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
Abomin Abomasum enzimi----
Digestin papain, pepsin, sanzim--235 UAH
Unienzim s mps gljivičnom amilazom, nikotinamidom, papainom, simetikonom, aktivnim ugljenom74 rub25 UAH
Solizim Forte lipaza1200 rub10 UAH
Enzimska gljivična amilaza, nikotinamid, papain, simetikon, aktivni ugljen----
Enterosan liofilizat lučenja jednostavnih žlijezda sluznice i pokrovnog epitela mišićnog dijela želuca ptica250 rub350 UAH
Solizim lipaza1200 rub10 UAH

Različit sastav, može se podudarati u indikaciji i načinu primjene

ImeCijena u RusijiCijena u Ukrajini
Normoenzim Forte pankreatin224 rub--
Pepfiz Papain, Simetikon, Gljivična dijastaza----
Unienzim aktivni ugljen, nikotinamid, papain, simetikon, gljivična dijastaza73 rub--
Acidin-Pepsin pepsin, betain hidroklorid51 rub150 UAH
Želučani sok prirodni želučani sok--46 UAH

Kako pronaći jeftini analog skupog lijeka ?

Da biste pronašli jeftini analog lijeka, generika ili sinonima, prije svega preporučujemo da obratite pažnju na sastav, odnosno na iste aktivne sastojke i indikacije za uporabu. Identični aktivni sastojci lijeka ukazat će na to da je lijek sinonim za lijek, farmaceutski ekvivalent ili farmaceutsku alternativu. Međutim, ne zaboravite na neaktivne komponente sličnih lijekova, koje mogu utjecati na sigurnost i učinkovitost. Ne zaboravite na savjete liječnika, samoliječenje može naštetiti vašem zdravlju, zato se uvijek savjetujte sa svojim liječnikom prije upotrebe bilo kakvih lijekova.

Kreonska cijena

Na web stranicama u nastavku možete pronaći cijene za Creon i raspitati se o dostupnosti u obližnjoj ljekarni

Kreonska uputa

Sastav:
1 kapsula sadrži:
Aktivna tvar: pankreatin - 150 mg, što odgovara: 10 000 U Eur. F. lipaza, 8000 U Eur. F. amilaze, 600 U Eur. F. proteaza. Pomoćne supstance: makrogol 4000 - 37,50 mg, hipromeloza ftalat - 56,34 mg, dimetikon 1000 - 1,35 mg, cetil alkohol - 1,18 mg, trietil citrat - 3,13 mg. Tvrda želatinska kapsula: želatina - 60,44 mg, željezna boja crveni oksid (E 172) - 0,23 mg, željezna boja žuti oksid (E 172) - 0,05 mg, željezna boja crni oksid (E 172) - 0 09 mg, titan dioksid (E 171) - 0,07 mg, natrij lauril sulfat -0,12 mg.

Opis:
Tvrde želatinske kapsule br. 2, koje se sastoje od smeđeg neprozirnog poklopca i prozirnog bezbojnog tijela.
Sadržaj kapsula su svijetlosmeđe minimikrosfere.

Farmakoterapijska skupina:
probavni enzim
ATX kod: A09AA02

Farmakološka svojstva
Farmakodinamika
Enzimski pripravak koji poboljšava procese probave. Enzimi gušterače koji čine lijek olakšavaju razgradnju bjelančevina, masti, ugljikohidrata, što dovodi do njihove potpune apsorpcije u tankom crijevu.
Creon 10000 sadrži svinjski pankreatin u obliku mini mikrosfera obloženih enteričkim (kiselinama otpornim) premazima u želatinskim kapsulama. Kapsule se brzo otapaju u želucu, oslobađajući stotine minimalnih sfera. Ovaj je princip dizajniran da temeljito pomiješa minimikrosfere sa crijevnim sadržajem i u konačnici da bolje distribuira enzime nakon što se oslobode unutar crijevnog sadržaja. Kad minimalne sfere dođu do tankog crijeva, enterična membrana se brzo uništava (pri pH> 5,5), oslobađaju se enzimi s lipolitičkim, amilolitičkim i proteolitičkim djelovanjem, što dovodi do razgradnje masti, ugljikohidrata i proteina. Probavljene se tvari ili izravno apsorbiraju ili dalje hidroliziraju crijevnim enzimima.

Farmakokinetika
U ispitivanjima na životinjama dokazano je odsustvo apsorpcije netaknutih (necijepljenih) enzima, što rezultiralo klasičnim farmakokinetičkim ispitivanjima. Pripravci koji sadrže enzime gušterače ne trebaju apsorpciju da bi se očitovali njihovi učinci. Naprotiv, terapijska aktivnost ovih lijekova u potpunosti se ostvaruje u lumenu gastrointestinalnog trakta. U svojoj kemijskoj strukturi oni su proteini i zato, prolazeći kroz gastrointestinalni trakt, podvrgavaju se proteolitičkom cijepanju dok se ne apsorbiraju u obliku peptida i aminokiselina.

Indikacije za uporabu
Zamjenska terapija insuficijencije egzokrine funkcije gušterače u djece i odraslih. Nedostatak egzokrine funkcije gušterače povezan je s raznim bolestima gastrointestinalnog trakta i najčešće se nalazi u:
• cistična fibroza,
• kronični pankreatitis,
• nakon operacije na gušterači,
• nakon gastrektomije,
• rak gušterače,
• djelomična resekcija želuca (na primjer, Billroth II),
• začepljenje kanala gušterače ili zajedničkog žučnog kanala (na primjer, zbog neoplazme),
• Schwachman-Diamondov sindrom.
Da biste izbjegli komplikacije, koristite samo nakon savjetovanja s liječnikom.

Kontraindikacije
• preosjetljivost na svinjski pankreatin ili jednu od pomoćnih tvari,
• akutni pankreatitis,
• pogoršanje kroničnog pankreatitisa.

Trudnoća
Nema kliničkih podataka o liječenju trudnica pripravcima koji sadrže enzime gušterače. Tijekom studija na životinjama nije otkrivena apsorpcija enzima gušterače svinjskog podrijetla, stoga se ne očekuju toksični učinci na reproduktivnu funkciju i razvoj fetusa.
Lijek treba oprezno propisivati ​​trudnicama ako namjeravana korist za majku premašuje potencijalni rizik za fetus. Razdoblje dojenja
Na temelju studija na životinjama, tijekom kojih nije bilo sustavnog negativnog učinka enzima gušterače, ne očekuje se štetan učinak lijeka na dojenče kroz majčino mlijeko.
Enzimi gušterače mogu se uzimati tijekom dojenja.
Ako je potrebno tijekom trudnoće ili dojenja, lijek treba uzimati u dozama dovoljnim za održavanje odgovarajućeg nutritivnog statusa.

Način primjene i doziranje
U.
Doze lijeka odabiru se pojedinačno, ovisno o težini bolesti i sastavu prehrane.
Kapsule treba uzimati za vrijeme ili neposredno nakon svakog obroka (uključujući grickalice), progutati cijele, ne drobiti ili žvakati, s puno tekućine.
Ako je gutanje otežano (na primjer, kod male djece ili starijih bolesnika), kapsule se pažljivo otvaraju, a minimalne kuglice dodaju se tekućoj hrani koja ne zahtijeva žvakanje i kiselog okusa, poput soka od jabuka ili voćnog soka (pH
Važno je osigurati da pacijent prima odgovarajući i dosljedan unos tekućine, posebno kada se poveća gubitak tekućine. Neadekvatan unos tekućine može dovesti do ili pogoršati zatvor.
Doza za odrasle i djecu s cističnom fibrozom
• Doza ovisi o tjelesnoj težini i trebala bi biti 1000 lipaznih jedinica / kg na početku liječenja za svaki obrok za djecu mlađu od četiri godine i 500 lipaznih jedinica / kg za vrijeme obroka za djecu stariju od četiri godine.
• Dozu treba odrediti ovisno o težini simptoma bolesti, rezultatima kontrole steatoreje i održavanju odgovarajućeg nutritivnog statusa.
• U većine bolesnika doza treba ostati manja ili manja od 10.000 jedinica lipaze / kg tjelesne težine dnevno ili 4.000 jedinica lipaze / g konzumirane masti.
Doza za ostala stanja popraćena egzokrinom insuficijencijom gušterače
Dozu treba prilagoditi individualnim karakteristikama pacijenta, koje uključuju stupanj probavne smetnje i sadržaj masti u hrani. Doza koja pacijentu treba uz glavni obrok varira od 25 000 do 80 000 U lipaze i polovica pojedinačne doze tijekom međuobroka.

Nuspojave
Gastrointestinalni poremećaji
Često (> 1/100,
Gastrointestinalni poremećaji povezani su uglavnom s osnovnim zdravstvenim stanjem. Incidencija sljedećih nuspojava bila je manja ili slična sličnoj onoj s placebom: proljev (čest,> 1/100, 1/10).
Poremećaji kože i potkožnog tkiva Manje često (> 1/1000,
Učestalost nepoznata: preosjetljivost (anafilaktičke reakcije). Alergijske reakcije primijećene su uglavnom na dijelu kože, ali zabilježene su i druge manifestacije alergije. Izvješća o tim nuspojavama primljena su tijekom postmarketinške primjene i bila su spontana. Dostupni podaci nisu dovoljni za preciznu procjenu incidencije.

Predozirati
Simptomi: hiperurikozurija i hiperurikemija. Liječenje: povlačenje lijeka, simptomatska terapija.
Interakcija s drugim lijekovima
Nisu provedene studije interakcija.

posebne upute
U bolesnika s cističnom fibrozom koji su primali visoke doze pripravaka pankreatina, opisane su strikture ileuma, slijepog crijeva i debelog crijeva (fibrozirajuća kolonopatija). U studijama provedenim metodom kontrole slučaja nije bilo dokaza o povezanosti između pojave fibrozne kolonopatije i primjene Creon® 10000. Kao mjera predostrožnosti, ako se pojave neobični simptomi ili promjene u trbušnoj šupljini, potreban je liječnički pregled kako bi se isključilo fibroziranje. kolonopatija, posebno u bolesnika koji uzimaju lijek u dozi većoj od 10.000 jedinica lipaze / kg dnevno.
Kao i svi trenutno korišteni pripravci svinjskog pankreatina, Creon 10,000 izrađen je od tkiva gušterače svinja posebno uzgojenih za prehranu ljudi. Iako je rizik od prijenosa zaraznih sredstava na ljude umanjen probiranjem i deaktiviranjem određenih virusa tijekom proizvodnje, postoji teoretski rizik od prijenosa virusne bolesti, uključujući bolesti uzrokovane novim ili nepoznatim virusima. Prisutnost svinjskih virusa koji mogu zaraziti ljude ne može se u potpunosti isključiti. Međutim, tijekom dužeg vremenskog razdoblja korištenjem ekstrakata gušterače svinja nije zabilježen niti jedan slučaj prijenosa zarazne bolesti..

Utjecaj na sposobnost upravljanja automobilom i druge mehanizme
Primjena lijeka Creon 10000 ne utječe ili ima blagi učinak na sposobnost upravljanja automobilom i mehanizme.

Obrazac za puštanje
Enteričke kapsule 10.000 IU. 20, 50 ili 100 kapsula u bijeloj boci od polietilena visoke gustoće s poklopcem od vijka od polipropilena s prvom kontrolom otvaranja. Na bočici je pričvršćena naljepnica. 1 bočica s uputama za uporabu u kartonskoj kutiji.

Uvjeti skladištenja
Čuvati na temperaturi koja ne prelazi 25 ° C u dobro zatvorenoj posudi. Čuvati izvan dohvata djece!

Rok trajanja
2 godine.
Rok trajanja nakon prvog otvaranja boce - 3 mjeseca.
Ne upotrebljavati nakon isteka roka valjanosti otisnutog na pakiranju.

Uvjeti izdavanja iz ljekarni
Na šalteru.

Ime i pravna adresa proizvođača
Abbott Products GmbH Hans-Bockler-Allee 20, 30173 Hannover, Njemačka.
Ime i stvarna adresa proizvođača
Abbott Products GmbH Justus von Liebig Strasse 33, 31535 Neustadt, Njemačka.
Zahtjeve za kvalitetu treba poslati na:
Abbott Products LLC 119334, Rusija, Moskva, st. Vavilova, 24.